200 Minuteman Park

Corporate
LOCATION: Andover, MA
COMPLETED: 2017
SIZE: 25,000 sq. ft.
OWNERS: Spear Street Capital
ARCHITECT: CBT
PHOTOGRAPHER: © Anton Grassl/ESTO

DESIGN TEAM: James Perry
 Dan Weissman
 Brittany Lynch

Reinventing the image of this post-modern office building, the design team stripped away outdated design elements, materials, finishes, and fixtures to reveal the lobby’s pure architectural forms. New amenity spaces were added to bring new life and energy into the building core, including a fitness center, café, coffee bar, and common areas. The design concept focused on integrating lighting into the existing architectural fabric wherever possible, as well as infusing a new language of lines of light to evoke movement and dynamism for the repositioned office park. An array of asymmetrically hung linear pendants provides the illusion of an ever-changing chandelier, which fills the volume of the three-story lobby space and creates a signature identity for the repositioned office building, upon arrival in the building and in the shared lobby. Surrounding surfaces are flooded with daylight, and highlighted with concealed lighting hardware for the evening hours. Throughout the project, walls are grazed and washed to provide positive focus, and the perception of comfortably illuminated spaces that are balanced with daylight.