Abiomed

Corporate
LOCATION: Danvers, MA
COMPLETED: 2018
SIZE: 160,000 SF
OWNERS: Abiomed
ARCHITECT: Stantec Architecture
PHOTOGRAPHER: © Trent Bell Photography

DESIGN TEAM:Keith Yancey
 Justin Brown
 Maggie Golden

Healthcare technology firm Abiomed recently renovated its Danvers office to a state-of-the-art headquarters, showcasing its growing portfolio and market share in life-saving medical technology advancements. The facility accommodates hundreds of new employees and visitors, while creating enhanced work, research, training, and amenity spaces. A custom pendant in the shape of the Abiomed logo greets visitors in the reception area. Office lighting provides an ambient environment with y-shaped pendants scattered throughout work areas, while soft uplights and focused downlights are used in more informal lounge spaces and employee break areas. Landscape lighting also complements the new signature entrance and vehicular drop off area, with soft-lit bollards that create a dramatic but functional effect.