Autodesk

Corporate
LOCATION: Boston, MA
COMPLETED: 2018
SIZE: 17,000 sq. ft.
OWNERS: Autodesk
ARCHITECT: Utile
PHOTOGRAPHER: © Ryan Maheu Photography

DESIGN TEAM:Glenn Heinmiller
 Dan Weissman
 Jack Risser

Meant as a space for public interface, Autodesk’s BUILD space includes multiple areas for congregation. An espresso bar and a “Thinking Studio” form the entry, with unique features such as a 55’ long direct-indirect ‘pill’ shaped pendant, a color-changing cove, and articulated pendant uplights to illuminate an expanded metal mesh ceiling. Six additional meeting spaces in the core all employ foamed aluminum ceilings, with unique lighting for each space, save for one room – the cylindrical “Kiva,” which features a luminous ceiling with programmable, tunable white nodes floating just above the stretched fabric. Open office space completes the program, with linear fixtures arranged in tandem with a clever baffle design to deliver a visually dynamic, yet comfortable luminous environment.